Den officielle selvmordsforbyggelses dag – bryd stigmatiseringen!

Det er i dag den officielle dag for selvmordsforebyggelse i hele verden, og temaet for denne dag er, at man forsøger at nedbryde tabuet om selvmord.

received_330043584218732Jeg har selv forsøgt at begå selvmord masser af gange, og det var bestemt ikke, fordi at man talte med mig om selvmord, at jeg fik lyst til at begå selvmord – tværtimod, så var det fordi, at jeg ikke snakkede nok med nogen om det.

Det er så enormt vigtigt, at vi begynder at snakke om emnet, for jo mere vi snakker om det, jo får folk, der har det svært, at vide, at der er muligheder for at få hjælp. Der er så mange muligheder, som man kan søge; psykiatrisk hospital, rådgivningstelefoner, livslinjen (70 201 201), læger, venner, familie. Det er bare med at søge dem, for der står masser af mennesker klar til at hjælpe. Så mange mennesker, der hellere vil hjælpe en, mens man er i live. Alle har en betydning, og selvmordstanker er en tilstand, der går over, så det er med at få hjælp til at holde denne tilstand ud – og det kan lade sig gøre! Jeg er ikke selv et lysende eksempel på det, for jeg er selv midt i det, men der er så mange andre lykkelige historier, så jeg har troen på, at det kan lykkes at komme over denne tilstand! Hold ud og søg hjælp!

Jeg har skrevet et blogindlæg på Outsideren om dette emne, og om hvad mine egne oplevelser har været med det. Desuden kører DR en dokumentar serie, omkring det at ville dø med Anders Lund Madsen.

 

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s