Et ønske om at tabe mig💪

Jeg tror, at rigtig mange, der får anti-psykotisk medicin har det som mig. De er endt med at tage rigtig meget på. Nogen har måske været så seje, at de har kunnet tabe det igen. Jeg selv har prøvet, men så endte det hele bare med, at jeg tog det dobbelte på, fordi at jeg startede i ny medicin. Men nu skal det være!

 
received_624118368035035Jeg skal til samtale med min behandler og læge i APE (Ambulant Psykose Enhed), som nu hedder Klinik 1. Her vil jeg virkelig sørge for at få trumfet igennem, at der skal ske noget. Jeg vejer i dag over 130 kg, og jeg bliver bare ved med at tage på.
Jeg vil på ingen måde sige, at jeg hader min krop, for jeg har det egentlig fint med den, men jeg er træt af alle de følger, det har at være stor. Jeg kan f.eks. ikke gå ret langt uden jeg straks bliver forpustet, og begynder at svede. Og for slet ikke at snakke om alle de hjertesygdomme, det kan medføre. Nej! Nu skal der ske noget!🏋️‍♂️

 
Jeg ved ikke, om svaret er en diætist, eller om jeg simpelthen skal helt af den medicin, der gør, at jeg tager på. Jeg har nemlig også mange andre bivirkninger, så måske det er tid at prøve noget nyt. Men nyt betyder også forandringer. Og jeg er ellers lige blevet så stabil i forhold til min sygdom, så måske det er farligt? Men det er også farligt at veje 130 kg! 😐

received_2157231881050328.jpeg

Men på den anden side, så synes jeg selv, at det går rigtig godt. Jeg er som sagt i en stabil fase i mit liv. Jeg er bestemt ikke rask, men jeg har det meget bedre. Jeg havde så sent som i går aftes en rigtig hyggelig aften med min gode veninde her på kollegiet. Vi sad og hyggedrak lidt, og det var egentlig mening, at vi skulle have været i byen. Men jeg havde været i sommerhus med min kæreste i en lille uge inden, og var egentlig godt smadret, da jeg kom hjem i går eftermiddags. Men nu havde jeg lovet min veninde, at vi skulle drikke, og jeg ville egentlig også gerne, så jeg forsøgte at slå min træthed hen. Jeg vidste godt, at det rigtige for mig i denne situation ville have været at udskyde byturen til en anden aften, for jeg havde brug for at slappe af, sådan at jeg ikke kom for langt ud i forhold til mine symptomer. Men nogle gange, så vil jeg altså bare være ”menneske”, og lave fejl. Så jeg tog chancen. 🥂

 

received_323224518545667
Vi havde faktisk også en rigtig god aften, hvor vi virkelig fik hygget, men omkring klokken halv tolv, kunne jeg ikke mere. Jeg var simpelthen for udmattet, og stemmerne var ved at tage over, sammen med lysten til selvskade. 🤛🔪

 

Jeg vidste igen godt, hvad det rigtige at gøre var, at gå i seng, men jeg havde bare ikke lyst til at skuffe min veninden. Men i dag sidder jeg, og har det nogenlunde fornuftigt i forhold til tømmermænd, og jeg har ingen ar efter selvskade, og jeg var heller ikke forbi modtagelsen. Med andre ord, så klarede jeg faktisk ”bare” at gå i seng, og falde til ro. Og min veninde var så forstående, og var helt med på, at vi sluttede aftenen på det tidspunkt. Hun er virkelig fantastisk! Så alt er faktisk godt. 🍀

 
Så det jeg egentlig vil sige med den lange smøre er, at før i tiden, så var jeg formentlig taget med min veninde i byen, og ved første lejlighed jeg havde fået, så var jeg smuttet fra hende, og ned på stranden for at drukne mig selv. Så der er sket rigtig meget. Og jeg er så glad for det. Jeg er så glad for, at jeg faktisk har lyst til at vælge livet til, og ikke har brug for at skulle hives op af det iskolde vand lige før, at jeg var druknet. ❄🌊

 
Men at jeg er så stabil, får mig også til at tro, at jeg kan klare at stoppe på det medicin, der gør, at jeg tager på. Det er heldigvis ikke den anti-psykotiske medicin, men noget stemningsstabiliserende. Jeg ved godt, at det også er vigtigt for at holde mig stabil, men det er mindst ligeså vigtigt, at ikke dør af overvægt. Men nu må vi se, hvad der bliver besluttet. I hvert fald har jeg sat mig for, at jeg vil forsøge at gøre, hvad jeg kan, for at tabe mig. 🏋️‍♂️🤗

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

One thought on “Et ønske om at tabe mig💪”

 1. Hej Mia😊
  Du får lige lille hilsen her fra os.
  Det er dejligt, at du stadig er stabil, og at du har mest lyst til livet. Det med vægten er da værd at arbejde med, bare det ikke går ud over stabiliteten.
  Vi håber det vil lykkes, at finde en medicinering, der tilgodeser begge behov😊.
  Kærlig hilsen og hils Rasmus
  Mormor, morfar og Ludvig
  😊😊🐶

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s