Er det ikke noget med, at man skal have været nede i sit liv, før man ved, hvordan det føles at være oppe igen?

Sådan er det med den sygdom, du har, Mia. Den er ikke altid til at styre, og der vil indimellem komme dyk i den, men det vigtigste er, at vi ved, at du kommer op igen,” forklarede min behandler mig, som var forbi i morges.

 
Jeg er nemlig lige for tiden indlagt på S8 på Skejby hospital. For dem af jer, der ikke kender til psykiatrien i Aarhus, så er det en psykose afdeling på det fine nye super sygehus. Men min behandler var så sød at komme forbi for at se til mig. Hende er jeg virkelig glad for, at jeg har fået.

 
received_882800962069074Jeg ved ikke, hvorfor jeg har det skidt?
Men det er en af de nedture, som sygdommen kan byde på, som har ramt mig nu. Jeg har nok ikke været god nok til at passe på mig selv, men det er ikke kun det, der er årsagen. Faktisk frustrerer det mig meget, og gør mig også meget bange, at jeg ikke ved præcist, hvorfor jeg har det skidt.

 
De fleste andre gange har jeg kunnet sige til mig selv, at jeg havde det skidt, fordi jeg havde brugt mig selv for meget. Og så var løsningen nem; jeg skulle ”bare” slappe mere af. Men nu føler jeg mig mere på bar bund. Hvad gør jeg for at få det bedre?
For jeg er sikker på, at jeg får det bedre. Det er der ingen tvivl om, men jeg vil bare gerne finde den nemmeste vej derhen. Det ville være dejligt, hvis jeg f.eks. kunne ændre i min medicin eller noget, så jeg undgår at skal være indlagt 2 uger. Men som de læger, jeg snakker med her på afdelingen, siger, så tager vi det en dag af gangen lige nu. Og heldigvis går det den rigtige vej.

 

received_2802848116397702received_1228052507370026
Jeg var godt nok ved at have en lille Pepsi Max krise, fordi jeg næsten ikke havde mere, men så var min dejlige kæreste heldigvis så sød at komme med tre nye flakser, og hans gode selskab.

Det er helt bestemt også noget, der hjælper.

 

Når sygdommen får magten
Men jeg ved i hvert fald, at jeg er nede lige nu, for jeg kan ikke lade være med at lytte til stemmerne i mit hoved, og de siger bestemt ikke noget pænt. Jeg ser også skygger og silhuetter af mænd, som jeg frygter er efter mig. Det ved jeg dog heldigvis, er tegn på, at jeg er syg lige nu. Så jeg er ikke helt så syg, at jeg tror, at jeg er rask.

received_624118368035035
Det lyder måske mærkeligt, men rigtig mange med skizofreni har svært ved selv at se, at de er syge. Der er specielt mange, der oplever, at når de er på medicin, så har de det rigtig godt, og kan egentlig ikke forstå, hvorfor de skal tage medicin, når de jo har det godt. Så derfor stopper de på medicin, og så får de det først rigtig skidt. Jeg er selv slem til at gøre dette. Og er jeg først stoppet med at tage medicin, så kommer stemmerne for alvor, og truer mig, så jeg ikke tør tage min medicin igen. Så det er bestemt en dårlig kombination.

 
Der er fire hvide vægge at kigge på
Men det er ikke det fedeste at være indlagt, for der er bestemt ikke meget, man kan lave. Jeg er ikke meget for at være i fællesmiljøerne, så jeg opholder mig egentlig mest på mit værelse. Jeg kommer kun rigtigt ud, når der er måltider. Men jeg har heldigvis Rasmus, der kommer på besøg, men ellers er der kun fire hvide vægge og min fantasi. Heldigvis har jeg et hækleprojekt, som jeg er i gang med, og jeg får også skrevet lidt dagbog, men tiden kan hurtigt komme til at snegle sig afsted herinde. Men på den anden side, så er der en låst dør, så jeg kan fysisk ikke komme til at gå ned til vandet.received_594304927745416

 
Men er jeg så ikke også skærmet for selvskade og selvmordsforsøg, når jeg er indlagt?

 

Godt nok har dem, der har indrettet de nye stuer herude, gjort hvad de kan for at sikre stuerne, men hvis man virkelig vil selvskade eller begå selvmord, så er man så kreativ, at intet kan stoppe en. Kun et bælte eller en fastvagt. Men heldigvis er jeg ikke derude. Jeg må indrømme, at jeg har lysten til det, fordi det er en gammel vane, men jeg har også afgivet et løfte til mig selv og Rasmus om, at jeg aldrig vil selvskade igen. Så det vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at holde ud.

 
received_2097218970391808Og jeg vil også gøre, hvad jeg kan for at få det bedre, så jeg kan udleve min drøm om at flytte sammen med Rasmus ude i fremtiden. Den drøm betyder alt for mig, og den er virkelig med til, at fremme min bedring. Heldigvis. Det er virkelig min recovery! Så hvis jeg må bide et par kedelige dage mere i mig herude, for at kunne få en fremtid med ham, så er det sådan, det er.

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s