4. juli 2019

Kære dagbog 📖

Det er været en tumult tid for mit liv på det sidste, men jeg føler også, at jeg har taget nogle meget ”voksne” beslutninger, som absolut er kedelige, men som også er nødvendige 😫

 
Låst bankkonto
Jeg er, og har altid været meget impuls præget i mine handlinger. Da jeg selvskadede var det ofte på impulser. Heldigvis er jeg næsten ovre min selvskade, og jeg kan faktisk styre mine impulser. Det er virkelig et stort skridt, men desværre giver min indre dæmon ikke så let op! Nu har den i stedet kastet sine impulser på indkøb.
Jeg køber, fordi jeg er ked af det, og det lindrer at købe. Det er ikke fordi, at det er særlig dyrt, det jeg køber, men jeg køber til gengæld meget. Og det kan mærkes på min konto. Specielt fordi, at jeg er på kontanthjælp 😨💸

 
money-2696228_1280Men jeg har som sagt taget en meget ”voksen” beslutning for at komme problemet til livs. Jeg har valgt at låse min nemkonto, som pengene normalt kommer ind på. I den forbindelse har jeg så fået lavet en aftale med banken om, at jeg ”kun” får udbetalt 500,- hver uge. Sådan ved jeg, at der altid er penge sidst på måneden 💲

 
Det er bestemt ikke sjovt at skulle erkende, at man har et problem, men jeg er faktisk glad for, at jeg endelig tør stå ved det, for det er noget, der har plaget mig længe nu. Men nu kan der forhåbentlig endelig blive gjort noget ved det, sådan at jeg lærer at bruge min penge forsvarligt 💰

Ny medicin
En anden stor og ”voksen” beslutning, som jeg har taget, er, at jeg vil begynde på noget nyt medicin. Jeg forbliver stadig på alt det gamle medicin, men oveni det, forsøger jeg mig med et nyt præparat 💊

Det er egentlig et præparat, som man behandler folk med diabetes med, og det er slet ikke lavet til min behandling. Det har dog den virkning, at det som bivirkning nedsætter sulten. Og desuden har min læge taget ansvaret for det, og jeg stoler 110% på hende. Hun ved virkelig, hvad hun gør! 👩‍⚕️

received_807118536356774Jeg føler indtil videre, at præparatet virker meget godt. Jeg ved ikke, om det er helt meningen, at det skal give kvalme, men det er sådan, at jeg oplever det. Jeg får simpelthen så meget kvalme, at jeg ikke har lyst til at spise noget 😖

Det virker måske lidt barbarisk og hårdt for kroppen, men som min behandler i Klink 1 sagde, så er overvægt værre for min krop. Så grunden til den medicin er simpelthen, at jeg virkelig vil tage kampen op mod min overvægt nu!

Motion
Jeg ved, at jeg før har skrevet, at jeg ville starte på et motions forløb, og så er det alligevel ikke blevet til noget. Jeg er heller ikke blind for, at det her forsøg, kan ende på samme måde, men jeg håber, at det er vejen ind til et nyt liv 🙋‍♀️

received_348495219166462Og jeg skal også lige love for, at jeg er gået i gang med det. Jeg tæller kalorier, fordi min lillesøster foreslog, at jeg skulle prøve den en uge, for egentlig at se, hvor meget jeg spiser. Ud over det, så er min gode veninde og jeg endelig begyndt at løbe i vores løbeklub. Vi har længe grint af, at vi havde en løbeklub, hvor vi kun gik, men nu skal jeg love for, at min veninde virkelig har taget udfordringen op. Så har hun så også valgt at trække mig med ind i det 🏃‍♀️

Ud over det, så har jeg også meldt mig ind i Fitness World igen. De havde et tilbud, som jeg ikke kunne stå for – træn for 99,-, så jeg fik meldt mig ind, og jeg var afsted for første gang i går. Det var hårdt, men jeg kan også mærke, at jeg har savnet den dejlige stemning, der bare er i et fitness center. Jeg er udmærket godt klar over, at folk sikkert kigger og hvisker bag min ryg, fordi jeg er større en alle de andre, men jeg har egentlig kun øje for min træning, når jeg er deroppe. Og lad dem bare hviske og kigge, for hvis jeg taber mig meget, kan det være, at de ender med at hviske om, hvor pæn min forandring er blevet?

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

2 kommentarer til “4. juli 2019”

 1. Hej Mia!
  Sikken et godt indslag i din dagbog.
  Det er vel nok godt, at du griber fat i de ting, der driller dig, og gør noget konkret ved det.
  Den der nye diabetesmedicin er nok Ocempic. Den giver til vis grad kvalme, men kan du klare kvalmefornemmelsen, så får du gevinst. Da jeg startede med den medicin vejede jeg 106 kg. Nu er vægten 90 kg. Mormor siger at nu må jeg godt stoppe før jeg bliver til en rosin, men BMI er også OK nu.
  Så hvis du vænner dig til kvalmen eller klumpen i halsen, og holder fast i motionsløb og motionscenter, så kommer gevinsten. Glæd dig.
  Men så er det jo også alle tiders, at du har sat gang i projekt “ styr på forbruget”. Så bliver der lettere plads til den nødvendige investering i mindre tøjstørrelse, hvis altså ikke du har været så forudseende, at gemme det gamle 😊😊🏃‍♀️🏃‍♀️. Held og lykke med projekterne❤️❤️
  Kærlig hilsen til dig og Rasmus
  😊😊🐶

  Like

  1. Mange tak 😀
   Jeg mener det hedder vetfamin eller sådan noget, men jeg er sikker på, at det er noget i samme stil 😀 Men hold da op, det var godt nok noget af et resultat, det kunne jeg i hvert fald godt bruge 😉
   Ja, vi kan ikke have, at du skrumper helt ind 😉

   Ja, jeg håber, at det kan give noget, at jeg forhåbentlig får styr på finanserne 🙂 Og så har jeg heldigvis gemt mit gamle tøj, ja 😉

   Mange tak 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s