Depression med lille d?

Hvis man griber ind nu, kan man så nå at tage det værste af depressionen? Er det overhovedet en depression, eller er det bare “dårlige” dage? Skal jeg til at stige i medicin igen? Vil jeg overleve det?

sad-505857_1920Jeg har rigtig mange spørgsmål til min behandler, men heldigvis skal jeg snakke med hende i morgen. Jeg håber virkelig, at hun kan hjælpe mig, for jeg føler mig virkelig sat skakmat i mit eget liv!

Selvfølgelig har jeg valg i mit liv, men jeg føler bare, at det ikke er op til mig at tage dem. Der er så mange behandlere, kontaktspersoner, læger og instituationer, der er inde over mit liv. Jeg skal det ene og det andet – sommetider er det svært at holde styr på, hvad jeg egentlig skal. Og så kommer den her lille dæmon krybende langs væggene også. Den har ikke helt angrebet endnu, men den tyngder allerede!

Jeg har prøvet at være deprimeret med stort D før – hele fem gange! Så jeg ved, at man kan komme igennem. Jeg desværre bare også, hvor hårdt det er at komme igennem. Og det er som om, at for hver depression jeg har haft, så er jeg kommet tættere og tættere på mit endeligt. Noget jeg frygter, for nu har jeg endelig fundet livsgnisten.

received_787393761689087Jeg har Rasmus – vi skal flytte sammen snart. Jeg har min træning, som går over al forventning. Jeg har gode venner, som jeg virkelig holder af at være sammen med. Jeg er sågar begyndt til håndbold igen. JEG ER VIRKELIG OPRIGTIG GLAD FOR LIVET! Derfor orker jeg bare heller ikke at skulle slåes hjem i ludo endnu engang! Det tager så lang tid at bygge det hele op igen.

Og hvad med Rasmus? Kan vores forhold klare en depression? Kan vi virkelig gøre så stor en ting, som at flytte sammen, selvom jeg er deprimeret? Det gør mig så bange at tænke på! Og det gør mig bare mere ked af det – den onde spiral!

Så jeg ved godt, at det handler om at lave ting, jeg kan lide. Men hvad gør jeg, når intet gør mig helt glad mere? Ikke engang ros fra min træner gør mig glad mere. Og jeg hader mig selv for det, men hvad skal jeg gøre – jeg kan ikke trylle.

received_768314056931504Betyder det så tilbage i sofaen med en skål slik og total inaktivitet? Det går ellers lige så godt for mit vægttab! Jeg kan ikke give op nu. Sommetider får man bare lyst til at skrige; “hvorfor! Hvorfor?”

Men heldigvis kryber dæmonen ved væggene endnu – det er stadig en depression med et lille d. Det følelse bare lidt som sidste gang, men det er ikke sikkert, at det bliver sådan. Derfor håber jeg virkelig også, at min behandler og jeg sammen kan finde noget, der kan løfte mig op igen.

 

 

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s