Alt er tåget omkring hende. Hun kaster en hånd ud i håb om at finde noget. Bare et eller andet, der kan ende det.

Hun hører stemmen i hendes hoved. Den er mere end virkelig. Det er den, der fylder alt. Måske er det allerede for sent? Har den al magten?

Hun ser ikke på æsken, for hun ved, hvad det er for nogle piller. Hun kan kende formen og farven. Dør hun af dem? Tja, hvis hun gør, så er hun i det mindste fri.

Hun sluger tre. Blister pakken er et helvede, men det lykkes hende at få hele arket pakket ud. Det er en stor håndfuld, og selvom stemmen har overtaget, så ved hun godt, at hun med sikkerhed vil dø af den dosis.

cure-1006810_1920

En tåre glider ned af hendes kind, men hun mærker den ikke. Hun er ikke til stede i sin krop mere. Stemmen har skubbet hende ud af hendes egen krop. Hun kan intet gøre for at kæmpe imod. Men er det hende, der vil tage pillerne for at slippe af med stemmen, eller er det stemmen, der vil have hende til at tage dem?

Hun sluger endnu en pille. Hvad der holder hende tilbage ved hun ikke. Måske hun et eller andet sted håber, at han kommer ind og tager pillerne fra hende? For hun vil jo egentlig ikke dø.

Hun registrerer ikke, at døren bliver åbnet, men hun ser ham godt, da han sidder ved siden af hende. Han sætter sig på hug ved siden af hende. Hun kan mærke ham. Han er virkelig.

Han snakker til hende, men hun svarer ham ikke. Det gør stemmen. Den vil narre ham, sådan han går igen. Men han bliver.

Han snakker med hende længe. Alt for længe. Hvad med de piller, hun allerede har slugt? Men han er klog. Han ved det allerede. Han ved hun skjuler de sidste piller i sin hånd. Han vil have, at hun skal aflevere dem. Det gør hun uden at tænke over det. Hun vil ikke skændes med ham. Han vil jo bare hjælpe.

 

Han får resten af hendes medicin. De går sammen op med det i det aflåste skab. Men en kollega hiver fat i ham, inden han får det låst inde.

Hun venter ikke et sekund, men flår næsten indpakningen af fem piller mere. Nu vil hun dø! Nej, stemmen vil have, at hun skal dø! Men er stemmen ikke hende? Hun ved det ikke. Hun ved ingenting.

depression-1250870_1920

Han kommer tilbage, og de låser medicinen ind. Hun vil ikke sige noget, men han ved godt. Og han ved, at det er farligt nu. Nu skal der handles, hvis hun ikke skal dø af det. Men hun vil ikke. Hun må ikke for stemmen!

Men det er som om, at pillerne har fået sin virkning. Stemmen aftager mere og mere. Hun kommer til sig selv. Men hun vågner op til en frygtlig virkelighed. Hvis hun ikke handler vil hun dø. Det trigger stemmen igen. Men nu kan hun kæmpe. Nu vil hun kæmpe, for ellers dør hun. Men stemmen er stærk. Psykosen er stærk.

Heldigvis handler han. Han får hende til at pakke en taske, sådan hun kan komme afsted. Hun vælger at lytte til ham, og bare lade sig glide med. Det er nemmere end at kæmpe imod stemmen.

Hun kommer med en taxa. Her dør stemmen. Den erstattes af en vrangforestilling om, at chaufføren vil dræbe hende. Han arbejder sammen med mændene i væggen.

Hun slipper ud af taxaen i live, og frygten for at dø holder hende kørende. Hun er rædselsslangen for at dø. Men hun overlever. Også uden mén.

Hun finder ro for sin psykose, fordi trætheden overmaner hende. Klokken er efterhånden tolv om natten, og hun får lov til at sove under opsyn. Kampen er endnu engang vundet. Nu venter arbejdet med at finde ud af, hvordan det kan undgås til næste gang, men for nu skal hun bare sove, velvidende at hun vil vågne igen.

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

One thought on “…”

 1. Hej Mia!
  Er det igen et udpluk fra en af dine bøger?
  Det er et rigtig sørgeligt og anstrengende sceneri at være en del af.
  Vi håber virkelig, at du er sluppet fri af det, eller at du vil slippe ud af det.
  Kh fra mormor og morfar
  😊😊🐶

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s