Nu er det jul! ❤

received_883910182041136Endelig kom dagen. Der har godt nok været mange selvmordsforsøg for mig de sidste par uger, men jeg er faktisk lidt stolt over, at jeg er kommet helt frem til juleaften 🤗

Det er den aften, jeg så længe har glædet mig til. Eller jeg har i hvert fald ønsket, at jeg kunne glæde mig til den. Men nu da den endelig er her, så synes jeg faktisk, at jeg er ret glad. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har en depression, men jeg forsøger stadig at holde mig selv oppe med de små gode ting ❤

F.eks. spillede min familie og jeg brætspil. Det var ikke fordi, at jeg var overlykkelig, men jeg nød det alligevel, og det var helt fantastisk. For det er svært at holde sig selv oppe, når der er mørkt det meste af dagen, og de depressive tanker bare spiller bold med ens hjerne hver dag. På den anden side er det bare så vigtigt, at man gør, hvad man kan for at holde sig selv oppe. Jeg har i hvert fald erfaret, at det er den nemmeste måde at komme igennem en depression på 😑

Det er bestemt ikke fedt at have en depression, men det er alligevel noget, jeg er ved at være vant til. Og faktisk er det til min fordel, for så ved jeg, at man kan komme igennem det. Lige meget hvor sort det ser ud, så kan det lade sig gøre. Det er virkelig en vigtig viden at have med sig 👯‍♀️

received_823152961463260Men nok om depression, for jeg vil som sagt gerne fokusere på det gode. Og der sker virkelig gode ting i mit liv. Og bare det, at jeg kan se det, er i sig selv en sejr. Men jeg er hjemme ved mine forældre i julen. Der er ro og masser af julefred. Og det allerbedste er, at jeg er sammen med min lillesøsters hund og min dejlige kat. Blader (min lillesøsters hund) er fuldstændig som en fem årig. Han kan slet ikke vente med gaverne. Han har også fået lov til at få den første gave, men han ved, at der er flere til ham, og han er ved at gå helt ud af sit gode skin, fordi han ikke kan lade dem være. Det er lidt komisk. 😂

I aften er det meningen, at min storbror og hans kæreste kommer med deres hund. Så skal vi være de to, mine forældre, min lillesøster og mig, samt de to hunde og Clarke. Det skal nok blive en rigtig god aften. Jeg savner dog Rasmus. Men det er vel klart, at man gerne vil være sammen, når det er sådan en speciel dag, men vi blev enige om at holde jul ved hver vores familier. Jeg tror også det er fint nok, for jeg kan ikke rigtig overskue for meget nyt kan jeg mærke. Jeg er alligevel ikke helt oppe på hesten igen. Derfor er det også vigtigt at kunne trække sig. For julen er en svær tid med alle de mennesker 😥

received_553561948832323I går havde vi besøg af min anden storbror, hans kone og deres børn. Og dagen før havde vi besøg af mine bedsteforældre. Begge besøg var ganske hyggelige, og det er også det, som julen handler om, men det kan alligevel nemt blive svært, når man ikke har så meget overskud. I hvert fald for mit vedkommende, for jeg vil rigtig gerne være sammen med alle, men jeg kan sommetider bare ikke holde til det. Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Julen er svær. Selv for personer, der ikke lider af psykiske vanskeligheder. Men det er en blanding, for det er også en rigtig hyggelig højtid. Derfor er det vel også bare med at passe på sig selv, så godt man kan, samt huske på, at det altid er i orden at trække sig, hvis man ikke kan mere! 😊

Men jeg glæder mig som sagt, og jeg kan faktisk finde nogle lyspunkter i mit liv, selvom det for det meste er fyldt med mørke. Derfor er jeg også sikker på, at jeg nok skal komme mig. Jeg skal bare lige igennem den her kamp. Men indtil videre vil jeg bare nyde julen, og så vil jeg ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul!

 

P.S. Jeg har også allerede fået et job mere med En Af Os i januar. Det er noget, jeg virkelig glæder mig til, og som holder mit humør meget oppe! Jeg skal til Skejby den her gang, hvor jeg igen skal fortælle om selvskade. Et emne, som jeg desværre har rigtig stor erfaring med, men som jeg også brænder for at undervise indenfor. Så jeg glæder mig rigtig meget 😍

received_564582347431823

Udgivet af

psykisksygdomskalikkevaereettabu

Jeg bor til daglig i Aarhus, og er 26 år gammel. Jeg lider af skizforeni, men jeg vil kæmpe for, at det ikke skal være et Tabu!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s